HURTIG LEVERING 1-2 HVERDAGE        Unikt Brand af høj Kvalitet       Danskejet Webshop        30 FULD DAGES RETURRET

FRI FRAGT VED KØB OVER 99.-

FRI FRAGT VED KØB OVER 99.-

Manuka æterisk olie

Manuka æterisk olie – Et all-round vidundermiddel

Manuka æterisk olie er velkendt i Maori-befolkningen i New Zealand for dens medicinske formål. Manuka har en lys, sød og urteagtig aroma.
Hvis du leder efter naturlige måder at understøtte din krop på, uden nogen bivirkninger, kan Manuka æterisk olie bare være din næste ‘hellige gral’ olie. Men hvad er det nøjagtigt ved denne æteriske olie, der gør den unik bortset fra den dyrere pris? Læs videre for at vide mere om de aktive ingredienser i Manuka-olien og de sundhedsmæssige fordele, som du kan nyde.

Den aktive ingrediens i æterisk olie fra Manuka:
Manuka-olie har masser af phytonutrients, der gør det til en af de mest potente æteriske olier, der er tilgængelige på markedet i dag. Ifølge en undersøgelse har Manuka-olie stærkere antioxidant aktivitet end tea tree-olie, hvilket giver den mere kampkraft mod frie radikaler. Den er også mindre irriterende end tea tree-olie, når den påføres i små mængder på huden.
Manuka æterisk olie er bedst kendt for sin aktive ingrediens – Leptospermone, som er en type terpen, der produceres af planter inden for myrtefamilien. Når den udvindes fra Manuka planten via dampdestillation, er Leptospermone en lugtfri, tyktflydende, gul væske med herbicide egenskaber. Faktisk testes Leptospermone nu som en måde at håndtere ukrudt i økologiske landbrugssystemer.
På mennesker har den imidlertid en bred vifte af medicinske applikationer, hvilket gør den til en af de mest lovende og imponerende æteriske olier.
Bemærk, at følgende oplysninger kun er til almene oplysende formål. Denne artikel er ikke beregnet til diagnosticering af behandling eller forebyggelse af sygdomme, ej heller anpriser vi olien til nogen som helst formål, men gengiver bare global viden om olien. Mens der er igangværende undersøgelser af manuka-olie, skal du altid kontrollere dit lands fødevare- og lægemiddeladministration, om et produkt er blevet gennemgået og godkendt til brug og forbrug.

Fordele ved brugen af Manuka æterisk olie

# 1 Den kan hjælpe med at behandle pletter
Ligesom tea tree-olie er manuka-olie fyldt med antibakterielle egenskaber, der kan hjælpe med at behandle pletter. Mange virksomheder er begyndt at udvikle hudplejeprodukter ved hjælp af manuka æterisk olie som en primær ingrediens.
Vi ved alle, at de fleste acne-problemer skyldes overproduktion af talg fra talgkirtlerne. Når talg kommer i kontakt med hverdagsforurening og blandes med snavs og støv, bliver huden en grobund for acne-forårsagende bakterier. Når den ikke behandles, bliver huden inficeret, og inden du ved af det, har du et alvorligt tilfælde af acne i dine hænder.
Manuka-olie reducerer bakterievæksten drastisk, når den påføres huden. Det er især effektivt mod Staphylococcus epidermitis, Staphylococcus aureus og Propionibacterium acne bakterier.
For at bruge, skal du bare fortynde en lille mængde af olien med en ikke-comedogen bærerolie (en olie der ikke blokere porene i huden) som drueolie eller sød mandelolie og påføres på acne pletter to gange om dagen.

# 2 Den kan fremskynde heling
At fremskynde sårheling og vask af sår med Manuka æterisk olie er ikke kun nyttigt til desinfektion, men den fremskynder også heling af arvæv. Så hvis du er tilbøjelig til forbrændinger, småsår og hudafskrabninger, kan Manuka-olie være din helbredende olie.
Manuka-olie er både et cicatrizant og et cytofylaktisk middel, hvilket grundlæggende betyder, at den fremmer væksten af nye celler i kroppen. Når den påføres på berørte områder, tilskynder den huden til at danne arvæv, som fungerer som en barriere, der forhindrer infektionen i at komme ind i sårene. Det hjælper også med at falme ar over tid.
Mens der er foretaget utallige undersøgelser for at vise de helbredende egenskaber af Manuka honning ved sårbehandling, kan du bruge den æteriske olie og stadig få den nogenlunde samme effekt.
For at bruge manuka æterisk olie til at rense sår, skal du blot tilføje en dråbe til en kop vand og blande godt. Dyp derefter en vatrondel eller en vatrondel i vandet og vask såret forsigtigt. Eller på lignende måde tilsættes 4-5 dråber til en 15 ml sprayflaske, fyldes med vand og sprayes forsigtigt på såret.

# 3 Den kan rense hovedbunden og være forebyggelse af skæl
Skæl er et af de mest frustrerende og mest besværlige hovedbundsproblemer at slippe af med. Hvis du er træt af at spilde dine penge på dyre anti-skælprodukter, der ikke ser ud til at fungere, er det på tide at give manuka-olien en chance.
Manuka æterisk olie nærer hovedbunden og forhindrer den i at tørre ud. Det gendanner balancen i olieproduktionen i hovedbunden, mens den bekæmper infektion, hvilket ofte fører til tørre skorper. Da manuka-olie har antimikrobielle egenskaber, dræber den bakterier, gær og svampe, der irriterer hovedbunden.
Da både Manuka-olie og Tea Tree-olie kommer fra samme familie, er det vigtigt at blande disse æteriske olier med en bærerolie efter eget valg for at undgå irritation. Især mennesker med følsom hud og hovedbund skal bruge disse æteriske olier varsomt.
Men generelt er det meget let at bruge manuka-olie som støtte til tør hovedbund. Bare tilføj en 2-3 dråbe i din shampoo og balsam for at få hjælp til at støtte den afskalende hud. Eller hvis du ønsker at lave din egen anti-skælbehandling natten over, kan du blande manuka æterisk olie med noget kokosolie og massere den ind i din hovedbund. Lad det stå natten over og vask dit hår med shampoo den næste dag for at slippe af med olien.

# 4 Den kan behandle svampeinfektioner
Har du svampeinfektioner så som fodsvamp og forårsager det dig stor forlegenhed? Hvis du leder efter en hurtig og nem måde at behandle de stædige svampeinfektioner på, kan manuka-olie muligvis hjælpe.
Undersøgelser viser, at manuka-olie har anti-svampeegenskaber, der hæmmer væksten af 4 svampetyper, især Candida Tropicalis, Candida Albicans, Trichosporon Mucoides og Malassezia furfur. Når det påføres direkte på huden, kan det hurtigt dræbe infektionen med minimale eller ingen bivirkninger.
Mens nogle mennesker oplever gode resultater ved at anvende ufortyndet manuka-olie på huden, mener sundhedseksperter, at det stadig er bedre at være på den sikre side, når man bruger æteriske olier. Da brug af ufortyndede æteriske olier kan øge hudirritationen, især dem med følsom hud.
I så fald sørg for at fortynde Manuka æterisk olie med en bærerolie, inden du påfører den på det berørte område. Og glem ikke at tørre området først, før du bruger olien, så du ikke forværrer området.

# 5 Den kan bekæmpe betændelse
Fra insektbid til tilstoppet næse, manuka æterisk olie kan hjælpe dig med at bekæmpe og dæmpe mange former for betændelse. En undersøgelse fra 2013 viser, at manuka-olie endda kan hjælpe med at beskytte huden mod UV-induceret betændelse ved at hæmme produktionen af cytokiner i kroppen.
Tag f.eks. Solskoldning. Solbrændt hud kan blive tør, kløende og ekstremt smertefuld på grund af betændelsen. Selvom der er masser af produkter på markedet, der kan hjælpe med at forhindre solskoldning, bemærker de fleste af os kun forbrændingen, når det allerede er for sent.
En måde at lindre solskoldning hurtigt på er at tilføje et par dråber æterisk olie af manuka til vand og sprøjte det på brændt hud. Dette beroliger ikke kun overfladen, men det reducerer også hævelsen.
En anden måde, manuka-olie bekæmper betændelse på, er i tilfælde af insektbid og -stik. Påføring af et par dråber manuka-olie blandet med mandelolie kan stoppe toksiner fra bidene i at sprede sig i huden.
# 6 Det afhjælpe dårlige kropslugte
Med hensyn til kropslugte, kan Manuka-olie også fungerer som en slags deodorant, der holder de lugtfremkaldende bakterier, der lever af sved, væk fra området.
Jo mere sved kroppen producerer, jo flere lugtbakterier som Corynebacterium spp. og Micrococcus Luteus producerer den.
Den bedste måde at slippe af med dette problem, er at anvende manuka æterisk olie på huden hver dag. Undersøgelser viser, at manuka-olie med så lav som 0,03% koncentration, effektivt kan holde bakteriepopulationen i skak.
For at bruge dette, skal du blot tilføje et par dråber til din kropsvask eller shower gel for at stoppe bakteriel dannelse. Du kan også føje det til dit natbad for en afslappende og foryngende blødgørelse for dine muskler og led efter en lang arbejdsdag.

# 7 Den kan hjælpe med at lindre hoste og forkølelse
Som om det ikke var nok, har Manuka-olie også potente anti-mikroorganismegenskaber, der hjælper dig med at diagnosticere behandling af almindelig hoste og forkølelse. Selv før influenzasæsonen kommer, skal du sørge for at have en flaske Manuka æterisk olie i dit medicinskab.
Der er masser af måder at bruge Manuka-olien på, når hoste og forkølelse skal holdes i skak. Du kan anvende det på dine lymfeknudeområder som underarmen eller din lyske for at styrke dit immunsystem. Du kan også bruge manuka-olie i dampterapi for at hjælpe med at fjerne bihule og næsestop.
Da det også fungerer som et effektivt antihistamin, kan manuka-olie hurtigt reducere produktionen af histamin i kroppen og sætte en stopper for de udmattende hoste.
Så næste gang du føler dig underlagt vejret, skal du prøve at massere manuka-olie blandet med en bærerolie til din hals, bryst og ryg for ekstra lindring.
Manuka-olie fungerer også som et afslappende middel, så tilføjelse af et par dråber til din massageolie kan hjælpe med at lindre angst, stress og depression.

Manuka æterisk olie passer godt sammen med
Manuka blander sig godt med basilikum, bergamot, Clary Sage, Cypress, Eucalyptus, Geranium, Grapefrugt, Lavendel, Citron, Litsea, Marjarom, Patchouli, Pebermynte, Petitgrain, Romersk kamille, Rosemary, Sage, Sandeltræ, Tea Tree (Melaleuca) og Thyme

Manuka æterisk olie diffuser Blend
Kombiner følgende i din diffuser. Denne opskrift er også fantastisk til at slappe af og fremme følelser af ro.
• 2 dråber æterisk olie Manuka
• 2 dråber æterisk olie Bergamot
• 1 dråbe æterisk olie Lavendel

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
    0
    Din Kurv
    Din Kurv er tomTilbage til shop