HURTIG LEVERING 1-2 HVERDAGE        Unikt Brand af høj Kvalitet       Danskejet Webshop        30 FULD DAGES RETURRET

FRI FRAGT VED KØB OVER 99.-

FRI FRAGT VED KØB OVER 99.-

Vejen fra en simpel nød, til den dyreste kosmetiske olie

Vejen fra en simpel nød, til den dyreste kosmetiske olie

Argannødden var i århundrede kun kendt af lokale i Marokko og blev solgt ved veje og i boder til små penge. Inden for de sidste 25 år er den blevet eftertragtet og er nu blevet til ” Moroccan Gold” og sælges for op til 2.500 kr per liter.

Det er stadig berber-kvinderne som også var de første der boede i Marokko og som stadig holder til i de bjergrige områder og golde sletter, langt fra Atlanterhavets kyst, der står for indsamling og bearbejdningen af argannødderne.

Argantræet kan blive op til 10 meters højde og vokse i ca. 200 år. Den gror i et område på størrelse med Sjælland som ligger mellem Agadir og Marrakech.

Nødder og olie forarbejdes i nogle af de talrige små kvindekooperativer der ligger i området hvor træerne gror. Høsten foregår i perioden juni til august som derved er den travleste tid på året for disse kvinder.

Argannødderne indsamles med manuelt og lægges til tørre i store sække til senere olieudvinding. Skallen fjernes fra argannødden og mange steder foregår denne proces stadig manuelt og det tager ca. 1 uges tid, 20 kg nøder for at få 5 liter ren arganolie.

 

Besøg et argan kooperativ

Får du muligheden for at besøge Marokko, er det et besøg værd at tage til regionen for argannødder og få indblik i kvindernes arbejde og forarbejdning af arganolien.

De invitere gerne dig indenfor og der kan du så se deres sirlige håndarbejde for at lave denne dyre olie. Du vil se at de rister nogle af nødderne før end de presser dem og det er fordi at noget af olien forarbejdes til en eksklusiv madolie som findes hovedsageligt på goumet-restauranter. Du vil kunne kende den på dens meget kraftige nøddesmag, så der skal ikke meget olie til at give en rund og fyldig smag.

Når du er på besøg, vil du også kunne gøre fordelagtige indkøb af arganolierne og mange andre produkter, der har arganolie som en vigtig ingrediens.

Indtil da, kan du købe 9 varianter af arganolien hos www.Droge.dk som er een af Danmarks største forhandlere og som selv indkøber direkte fra et kvindekooperativ.

# https://droge.dk/produkt-kategori/argan-produkter/ #Fatima Arganolier by Droge.dk

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
    0
    Din Kurv
    Din Kurv er tomTilbage til shop