HURTIG LEVERING 1-2 HVERDAGE        Unikt Brand af høj Kvalitet       Danskejet Webshop        30 FULD DAGES RETURRET

FRI FRAGT VED KØB OVER 99.-

Droge logo mørke grønt22

FRI FRAGT VED KØB OVER 99.-

Lanolin – Uldfedt – 160 gram

kr.109,00

Lanolin har længe været anvendt af mennesket til at beskytte, pleje og rense hud og sår. I dag bruges lanolin fortsat til hudpleje, og det findes både i en ren form samt som ingrediens i forskellige kosmetiske produkter.

Lanolin kan også anvendes ved mindre hudirritationer som f.eks. rødme eller “Bleeksem”  –  Herudover kan det også anvendes til at beskytte sarte brystvorter i forbindelse med amning. I alle tilfælde kan lanolinen anvendes efter behov.

Detailrabat - Spar 15% 2 - 3
Detailrabat - Spar 25% 4 +

Anvendelse

Lanolin har længe været anvendt af mennesket til at beskytte, pleje og rense hud og sår. I dag bruges lanolin fortsat til hudpleje, og det findes både i en ren form samt som ingrediens i forskellige kosmetiske produkter.

Lanolin kan også anvendes ved mindre hudirritationer som f.eks. rødme eller “Bleeksem”  –  Herudover kan det også anvendes til at beskytte sarte brystvorter i forbindelse med amning. I alle tilfælde kan lanolinen anvendes efter behov.

  • Beroligende for tør hud. Lanolin hudcreme er blevet et populært hudprodukt til mange mennesker, lanolin er blevet brugt til dette formål i tusindvis af år. Lanolin fugter både huden og skaber en barriere, der forhindrer huden i at udtørre yderligere.
  • Heler sprukken hud, især på hænder, albuer, knæ og fødder trænger lanolincreme ind i dybe revner og hjælper med at fugte og helbrede dem på et dybere niveau.
  • Lindring af hudsygdomme, lanolin er god til en række hudlidelser som for eksempel eksem, udslæt, psoriasis og andre hudirritationer, der kan lanolin creme give lindring af symptomer som kløe og rødme.
  • Forebyggelse eller heling af sprukne læber, der er mange læbepomader tilgængelige der indeholder lanolin creme, da lanolin kan bidrage til at skabe en barriere mod den kolde, tørre luft, der ofte fører til tørre og sprukne læber. Det kan også medvirke til at hele læber, der allerede er revnet.

Andet anvendelse

Udover de ovennævnte kosmetiske hudprodukter kan lanolin også forekomme i læbestifter, læbepomade, øjenkosmetik, barbersæbe, skægvoks, shampoo, speciel håndsæbe o.lign. Herudover kan det findes i nogle pudsemidler, smøremidler, imprægneringsmidler, trykfarver, antirustmidler, lædersæber og sadelsæber.

Uldtøj – som f.eks. stofbleer – kan også behandles med lanolin (en såkaldt lanolinkur) for at genetablere deres vand- og skidtafvisende egenskaber

Virkning

Lanolin er en såkaldt emollient, hvilket blot betyder et blødgørende middel. Herudover er det fugtighedsgivende og fugtighedsbevarende. På huden har lanolin derfor en virkning, der minder om virkningen af zinkoxid eller vaseline, men de to sidstnævnte bruges især til at beskytte huden mod irritation (især irritation forårsaget af udefrakommende fugt eller væske).

Tør hud skyldes udtørring af det øverste hudlag. Blødgørende midler – som lanolin eller vaseline – virker ved, at de danner et fedtet, beskyttende lag oven på huden, der holder på vandet i huden. Fugtgivende midler – som f.eks. glycerin og propylenglycol – trækker vand ind i det yderste hudlag. Mange hudplejeprodukter indeholder endvidere ingredienser (urea, citronsyre, glykolsyre m.fl.), der blødgør det øverste lag hudceller. Dette hjælper til at afstøde døde hudceller, så huden kan holde mere vand inde, hvilket får den til at blive mere blød og glat.

Udover at de hudplejende egenskaber virker lanolin også både anti-inflammatorisk (dvs. det dæmper inflammation) og anti-bakterielt (dvs. det hæmmer bakteriers vækst). Dette gør lanolin anvendeligt ved bl.a. sårpleje.

 

Lanolin og allergi

Man kan udvikle kontaktallergi over for lanolin – dvs. allergien kan opstå i form af hudirritation eller eksem, hvis huden kommer i kontakt med lanolin eller lanolinholdige produkter.

Lanolinallergi kan påvises ved en såkaldt lappeprøve (epikutantest), som udføres af en hudlæge.

Hvis man har udviklet allergi over for lanolin, bør man undgå al kontakt stoffet fremover (dette gælder både lanolin og lanolinholdige produkter). Lanolinallergi forsvinder ikke hurtigt, men kan aftage med tiden, hvis man vel og mærke undgår at komme i kontakt med stoffet.

 

Forholdsregler

Lanolin må ikke komme i kontakt med øjnene eller anvendes inde i munden, næsen, skeden el.lign

 

Hvad er lanolin?

Lanolin er et gulligt, fedtet, voksagtigt stof, der kemisk består af mange forskellige fedtsyreestere.

Det findes naturligt i ulden hos uldbærende dyr (får, geder, lamaer, kameler osv.). Lanolinen der anvendes af mennesket, stammer fra fåreuld. Hos får udskilles den af kirtlerne i uldhårenes hårsække og bruges til at beskytte fårets pels mod vejret. Der er stor forskel på hvor meget lanolin, der findes i ulden hos de enkelte fåreracer, men hovedreglen er følgende: jo finere ulden er, jo højere er dens indhold af lanolin.

I gamle farmakopéer blev lanolin ofte anført som uldfedt, men dette er en misvisende betegnelse, idet lanolin ikke indeholder glycerider og derfor ikke er et ægte fedtstof. På samme måde kan man i dag deklarationen af visse produkter (f.eks. trykfarver) støde på betegnelser såsom wool fat, wool wax eller Adipis lanae, der alle betyder uldfedt, men egentlig refererer til produktets indhold af lanolin.

Vandfrit Lanolin er produceret ved flertrins raffinering af uldfedt, Lanolin et naturligt fornybar råmateriale, der laves ved rensning (vaskning) af råt fåreuld. Vandfrit Lanolin er et miljøvenligt og dyrevenligt råmateriale. Vores Lanolin er lavet uden brug af antioxidanter.

 

Smeltepunkt: 38-44 grader celsius.

Vægtfylde 0.932-0.945 g/cm3 (ved 15 grader celsius)

YDERLIGERE INFO:

Vægt 0,230 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Lanolin – Uldfedt – 160 gram”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

0
    0
    Din Kurv
    Din Kurv er tomTilbage til shop
    Scroll til toppen