HURTIG LEVERING 1-2 HVERDAGE        Unikt Brand af høj Kvalitet       Danskejet Webshop        30 FULD DAGES RETURRET

FRI FRAGT VED KØB OVER 99.-

FRI FRAGT VED KØB OVER 99.-

Tilbud!

Nigellaolie / Sortkommenolie Økologisk

DKK119,00 DKK83,30

Olien er igennem historien været kendt som “kuren mod alting”. Det er også kendt som “Faraos guld”fordi der blev fundet en flaske med olien i en faraos grav.

100 ml

Detailrabat - Spar 15% 2 - 3
Detailrabat - Spar 25% 4 +

Nigellaolie ( Sortkommenolie) Økologisk

Nigella Olien er presset af sortkommenfrø. Denne olie stammer fra Egypten hvor den har været kendt i mange tusinde år, og endda engang blev brugt som medicin. Olien er koldpresset hvilket har en stor betydning for bibeholdelsen af de aktive vitaminer der er gode for huden.

Olien kan ligesom arganolien bruges som fugter, til både hår og hud. Olien er især effektiv mod tørre og ru steder på din krop, da den har ekstra blødgørende egenskaber. Derudover er olien god til at reparere beskadiget hud, ved f.eks. solskader eller sprækker, og har anti-svampe egenskaber.

På grund af den krydrede og aromatisk specielle smag kan sorte kommenfrø drysses hele eller stødte på maden, og olien kan bruges i salater og andre madretter. Frøene kan også knuses og tilsættes vand, så man får en tyktflydende gel, der ligner den, man får ved at blande chiafrø med vand. Denne gel kan drikkes eller bruges som erstatning for æg i glutenfrit bagværk uden mel.

Næringsdeklaration (indhold pr. 100g):
Energi 3700 kJ / 900 kcal
Fedt                    100 g
– heraf mættede fedtsyrer                      16 g
– heraf enkelumættede fedtsyrer                      25 g
– heraf flerumættede fedtsyrer                      59 g
Kulhydrat                        0 g
-heraf sukkerarter                        0 g
Protein & Salt                        0 g

Nigella/Sortkommen er en etårig urteagtig plante, der med sine karakteristiske trekantede sorte frø kan minde lidt om valmu-ens kapsler og frø. De har en let bitter smag, som smager lidt som karse og en smagsnuance fra peber. Det er sikkert det høje indhold af æteriske olier og bitterstoffer, der skaber den karakteristiske smag, og det er helt sikkert disse stoffer, der gør plantens frø til noget helt særligt for vores kroppe.

Planten er naturligt udbredt i Nordafrika, Mellemøsten, Indien og Sydeuropa og er brugt gennem tusindvis af år som en lægeplante med fine egenskaber på mange forskellige problemstillinger

Nigella / Sortkommenolie til hudpleje

Nigellaolien kan bruges indenfor hudpleje, hvilket den har været brugt til i mange tusinde år før, at man begyndte at producere olien på moderne industriel vis. Den har en yderst rensende effekt på huden, hvor den sørger for at genoprette den fedtede og urene hud og de betændelse tilstande, som en usund hud normalt har. Dette ses tydeligt i kraft af sortkommenoliens virkning mod akne, hvor den kan bruges til at bekæmpe den akneplagede hud og på samme tid kan oliens effekt på den urene hud sørge for at forebygge og beskytte huden mod fremtidig udvikling af akne. Det er netop de antiinflammatoriske egenskaber, der gør, at sortkommenolien kan bruges i forbindelse med hudpleje, da den kan slå de milde betændelsestilstande ned, som man ser det med bumser og akne, der hærger huden.

 

Nigella / Sortkommenolie til hårpleje

Ifølge en anmeldelse fra 2016 er Nigella sativa frø en ideel ingrediens til medicin og kosmetik. Undersøgelsen specificerer sort frøolies egenskaber som:

  • antibakteriel
  • svampedræbende
  • antiinflammatorisk
  • antioxidant

Talsmænd for sort frøolie til hår antyder, at disse egenskaber kan hjælpe med at bevare hovedbundens sundhed ved at tackle problemer som skæl,  mens du holder hudbunden fugtet. Klinisk forskning understøtter dog ikke denne påstand.

Det antydes også, at sort frøolie kan hjælpe med at forsegle fugtigheden i individuelle hårskaft, fordi den er rig på fedtede aminosyrer.

Tilhængere af sort frøolie som et hårtabsmiddel har nogle iflg. undersøgelser haft indikationer for gode resultater.

En undersøgelse fra 2014 viste , at en blanding af kokosolie og sort frøolie var effektiv nok til at fremme hårvækst, til at retfærdiggøre yderligere undersøgelser.

En 2017-undersøgelse indikerede også, at en urtehårsolie indeholdende Nigella sativa, resulterede i reduktion af hårfald på op til 76 procent.

 

Vægt 0.156 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Nigellaolie / Sortkommenolie Økologisk”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
    0
    Din Kurv
    Din Kurv er tomTilbage til shop
    Scroll til toppen