HURTIG LEVERING 1-2 HVERDAGE        Unikt Brand af høj Kvalitet       Danskejet Webshop        30 FULD DAGES RETURRET

FRI FRAGT VED KØB OVER 99.-

FRI FRAGT VED KØB OVER 99.-

Rasul / Ghassour Ansigtsmaske

kr.69,00

Rasul bliver også kaldt marokkansk sæbejord, idet det udvindes af lavajord fra dybe udgravninger i Marokko.

Velegnet til: Hårmaske, Hårvask, Mudder-wrap og Ansigtsmaske.

Indeholder: 150 gram.

Detailrabat - Spar 15% 2 - 3
Detailrabat - Spar 25% 4 +
Varenummer (SKU): 660002001 Kategori:

Anvendelse

Rør rasul op med vand, kildevand, kamillete eller rosenvand og lad det stå og trække lidt. Konsistensen skal være lidt mudderagtig, og opløsningen kan nu anvendes til hår, krop eller ansigt. Lad det sidde og virke på huden eller håret i 5-15 min og skyld så håret eller brug en skrubbehandske på kroppen.

Rasul har været brugt i mere end 1.000 år til krops- og skønhedspleje af både hud og hår. Det kaldes også for Afrikansk eller Marokkansk Sæbejord, og er en type vulkansk ler, der stammer fra Atlasbjergene i central-marokko.

Rasulen har en enestående evne til at rense og optage urenheder i hud og hår, samtidig med at den tilfører en lang række vigtige mineraler og næringsstoffer.

Rasul er som balsam for hud og hår. Allerede efter én behandling føles huden blødere, mindre tør og mere fast og smidig samt dit hår bliver mere glansfuldt.

Rasul kan staves på forskellige måder: Rhassoul, Ghassoul.

 

Rasul´s historie – Så længe har det været anvendt

Rasul som en lertype har været kendt i mere end 1.000 år, dog har den ikke været alment anvendt ligeså længe, som f.eks grønt ler og rødt ler, som kan dateres helt tilbage til de gamle egyptere.

Man ved ikke med sikkerhed, hvornår rasul helt præcist blev anvendt, men visse udgravninger har dokumenteret, at leret har været anvendt i tiden omkring det 6-800. århundrede efter kristi fødsel.

Visse optegnelser siger at rasul også var anvendt i det gamle romerrige, nemlig i forbindelse med deres spabade. Dette er også korrekt, dog taler vi om brunt ler, som ikke kommer fra central-marokko, og derfor har det ikke helt de samme gode egenskaber.

Rasul har dog altid været en fast del i traditionen af det marokkanske hamam/hammam bad/spabad, hvor leret bliver anvendt til at vaske håret, men sandelig også som ansigtsmaske og hudpleje.

 

Hvad indeholder Rasul?

Ud fra et videnskabligt og moderne forståelsesindhold, ved man nu hvorfor det har disse gode virkninger på hår og hud og selv om der er variationer i leret, afhængigt hvor præsis det kommer fra, så viser analysetal en nogenlunde ca. sammesætning af indholdet på:

 • Siliciumoxid- 58%
 • Magnesium- 25,2%
 • Fugt 8%
 • Aluminium- 2,47%
 • Calcium- 2,34%
 • Natrium- 2,3%
 • Jern- 0,64%

Kilde: Helsebladet.dk

Man mener at det er især den høje mængde af Siliciumoxid og Magnesium, som giver leret disse helt specielle og unikke egenskaber. Fordi andre kendte lertyper kke denne sammensætning, med selvsamme høje mængde af disse to nævnte mineraler.

Rasul kan bruges som en hårmaske som både har en skummende effekt, når leret anvendes i blokke/sten, og som både kan anvendes som et naturligt alternativ til shampoo, men sandelig også kan anvendes til lermasker på kroppen ( mudder wrap), ansigtsmasker og hudpleje.

 

Hvordan udvindes Rasul?

Rasul er indtil nu kun fundet ved Atlasbjergene i central-marokko og er blevet dannet for millioner af år siden under jordens erosioner og vulkanske aktivitet.

Det graves op fra undergrunden ved Atlasbjergene i store blokke, hvilket minder lidt om en dansk grusgrav og disse blokke er mørke og fugtige ved opgravningen, så de bliver efterfølgende lagt til tørre, inden de bliver til granulat eller pulver.

Der bliver ikke gjort yderligere og heller ikke tilsat noget, så det er et 100% naturprodukt. Se mere her: https://www.youtube.com/watch?v=EUAfLNJmT50

 

Rasul´s egenskaber

Rasul har rigtig mange gode og pvitaliserende egenskaber og det er et 100% naturligt produkt, skabt af en million år gammel moder natur. Først i nyere tid er det norlige Europa blevet kendt med Rasul og i takt med ønsket om naturprodukter uden tilsætning, er efterspørgelsen steget markant de senere år.

 • Rasul lermaske / ansigtsmaske
 • Rasul ler som hårkur / hårmaske
 • Rasul ler til hudpleje – pleje af huden
 • Rasul ler som et naturligt alternativ til shampoo / til hårvask

Rasul må helst IKKE komme i kontakt med metalgenstande, fordi der derved kan ske en kemisk reaktion, grundet Rasul´s indhold af diverse metaller og mineraler, og som følge deraf kan man ødelægge lerets gode plejende egenskaber. Derfor skal du altid opbevare Rasul væk fra metalgenstande. Er det i en pose, æske eller bøtte, er det beskyttet, men brug helst en træske når du blander leret op med vand eller aller bedst rosenvand som de lokale gør i Marokko.

rasul-rhassoul-ghassoul
Vægt 0,230 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Rasul / Ghassour Ansigtsmaske”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
  0
  Din Kurv
  Din Kurv er tomTilbage til shop