HURTIG LEVERING 1-2 HVERDAGE        Unikt Brand af høj Kvalitet       Danskejet Webshop        30 FULD DAGES RETURRET

FRI FRAGT VED KØB OVER 99.-

Droge logo mørke grønt22

FRI FRAGT VED KØB OVER 99.-

Appelsinolie æterisk

kr.49,00

Levnedsmidler:
Som smag i bolsjer, vingummi, frugtflæsk mm.
Dosering: Følg anvisninger i opskriften. Må aldrig indtages ufortyndet.

Kosmetik:
Virker opfriskende, antiseptisk og stimulerer blodcirkulationen.
Velegnet til fedtet og moden hud.
Dosering: Max 1%. Må aldrig anvendes ufortyndet.

Myrebekæmpelse: Se uddybende tekst

Rengøring: Se uddybende tekst

Ingredients: Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil

Detailrabat - Spar 15% 2 - 3
Detailrabat - Spar 25% 4 +

Appelsinolie æterisk

 

Anvendelse:

Levnedsmidler:
Som smag i bolsjer, vingummi, frugtflæsk mm.
Dosering: Følg anvisninger i opskriften. Må aldrig indtages ufortyndet.

Kosmetik:
Virker opfriskende, antiseptisk og stimulerer blodcirkulationen.
Velegnet til fedtet og moden hud.
Dosering: Max 1%. Må aldrig anvendes ufortyndet.

Duft:
Topnote.

Fremstillet ved koldpresning af skal fra økologisk Citrus sinensis.

Levnedsmiddelkvalitet.

Indeholder følgende af de 26 deklarationspligtige parfumestoffer: Limonen, linalool og citral.

Ingredients: Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil

Produktet er i sin rene form faremærket:

Fare: Kan være livsfarligt, hvis det indtages og kommer i luftvejene. Kan forårsage allergisk hudreaktion. Forårsager hudirritation. Forårsager alvorlig øjenirritation.Giftig for vandlevende organismer, med langvarige virkninger.Brandfarlig væske og damp.

 

Droge 3 x faremærker

Æterisk Appelsinolie

Appelsinolie (Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil) er en æterisk og kraftigt duftende letflygtig olie. Den er udvundet ved destillering og presning af appelsinskræller.

Appelsinolien indgår som en ingrediens i en række forskellige fødevarer, så som slik, sodavand, chokolade m.m., men også i kosmetiske produkter, aromaterapi, myrebekæmpelse m.v.

Appelsinolien er god til at fjerne bakterier, så den er tit anvendt i affedtning og rengøring. Det siges udokumenteret at den forbygge effektivt mod influenza og førkølelser.

Appelsinolien er rig på C-vitaminer og indeholder 3 deklarationspligtige parfumestoffer:

Limonen: er en alifatisk organisk forbindelse, der klassificeres som en terpen. Ved stuetemperatur er det en klar, farveløs væske med en kraftig duft af appelsin. Navnet stammer fra engelsk: lemon (citron), da denne frugt, i lighed med andre citrusfrugter, har et højt indhold af limonen i skallen. Limonen er således ansvarlig for den karakteristiske citrusduft. Limonen er et kiralt molekyle, og i biologiske kilder produceres kun en specifik enantiomer. Citrusfrugter indeholder d-limonen ((+)-limonen), som er (R)-enantiomeren (CAS nummer 5989-27-5). Racemisk limone kaldes også dipenten.

Linalool: er et naturligt forekommende terpenalkohol, som findes i mange blomster og krydderiplanter. Det bruges i stor stil som parfumestof i mange kommercielle produkter. Det kaldes også for β-linalool, linalylalkohol, linaloyloxid, p-linalool, allo-ocimenol og 3,7-Dimethyl-1,6-octadien-3-ol. Det officielle danske systematiske navn er 3,7-dimethyl-oct-1,6-dien-3-ol.

Citral: er en naturlig bestanddel af appelsinskallen og indgår som duftemne i æteriske olier. Indhold af citral skal – i lighed med 25 andre substanser – i fremtiden deklareres på alle hudpleje- og kosmetikprodukter, når mængden overstiger 10 ppm (dvs. parts-pr-million, eksempelvis 10 mg pr kg).

Anvendelser af appelsinolien

Slik og fødevarer: Appelsinolien bruges tit til at opnå en bestemt smag eller duft, på grund af dens aromaegenskaber og derfor ser vi den tit i f.eks. sodavand, spiritus, bolsjer, vingummi og bagværk

Du kan f.eks. bruge appelsinolien i pandekager, salatdressinger, olier, desserter, læskedrikke, likører og meget andet, men husk at olien i ufortyndet form kan være meget farlig, så brug kun en dråbe ad gangen og følg altid opskriften.

 

Hudpleje: Vi ser tit anvendelse af appelsinolie i hudpleje og kosmetiske produkter, specielt velegnet til fedtet og moden hud. Men altid i stærkt fortyndet form.

I hudplejeprodukter virker appelsinolien opfriskende på huden og stimulerer blodcirkulationen. Den høje indhold af C-vitamin er med til at styrke indefra.

Dog skal du huske at appelsinolie er som andre citrusbaserede olier en fototoksisk olie. Hvilket vil sige at den ikke arbejder godt sammen med sollys. Så gå ikke ud i solen i timerne efter du har behandlet din hud med appelsinolie, men brug det om aften inden du går i seng, så du undgår den fototoksiske effekt.

 

Immunforsvar: Det er en udbredt opfattelse at C-vitaminer beskytter din krop mod forkølelser og influenzaer samt at C-vitaminer styrker dit immunforsvar generelt. Der kan på Internettet findes mange videnskabelige notater om den positive virkning af C-vitaminer, så vi opfordre brugere selv at lave reseach.

 

Myrebekæmpelse: Appelsinolien er en bæredygtig miljøvenlig og effektiv bekæmpelse af myrerproblemer samtidig med at myrerne ikke kan resistens overfor denne æteriske olie, hvilke godt kan ske med normale købte giftstoffer.

Du kan derfor med god samvittighed anvende appelsinolien, dog bør du nok blande den op i lidt vandt, da den som ren olie er rimelig bekostelig at anvende. Husk dog blot at du også bekæmper orme og andre organismer, såfremt du bruger den i din kompostbunke.

 

Rengøring: Æterisk appelsinolie er en meget effektivt vegetabilsk affedtningsmiddel, som er godt til at fjerne f.eks. fedt, voks, harpiks, silikone, sværte, farver, asfalt, olieprodukter og meget mere.

Dog er det altid en god ide at prøve pletfjerning et neutralt sted med en farveneutral klud og i en opløsning på 1:100 mellem appelsinolien og rent vand.  Prøv dig frem om doseringen er kraftig nok og husk der er ikke to pletter der ens.

Anvender du appelsinolien i din rengøring, efterlader du et fedtfri og velduftende resultat og du kan også bruge det i din støvsugers filter, så der kommer et frisk pust ved støvsugning.

Appelsinolien er biologisk nedbrydelig, så den er et godt alternativt til usunde og miljøskadelige rengøringsmidler.

Du kan f.eks. bruge den til bilvask i forholdet 1: 20  og motorvask i forholdet 1:10.

 

HUSK ALTID at ikke indånde den æteriske olie og bruge handsker, så du undgår allergiske reaktioner.

Appelsin har et stort indhold af C-vitamin

WIKI:

Vægt 0,05 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Appelsinolie æterisk”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

0
    0
    Din Kurv
    Din Kurv er tomTilbage til shop
    Scroll til toppen