Eucalyptusolie æterisk
Anvendelse:
Levnedsmidler
Som smagsgiver i bolsjer, vingummi, halspastiller mm.
Dosering: Følg anvisninger i opskriften. Må aldrig indtages ufortyndet.
Kosmetik
Virker antiseptisk, kølende og stimulerer blodcirkulationen.
Velegnet til alle hudtyper.
Dosering: Max 1%. Må aldrig anvendes ufortyndet.
Duft
Topnote.
Fremstillet ved vanddampdestillering af blad fra Eucalyptus radiata.
Levnedsmiddelkvalitet.
Indeholder følgende af de 26 deklarationspligtige parfumestoffer: Limonen, citral, geraniol og linalool.
Ingredients: Eucalyptus Radiata Leaf/Stem Oil
Produktet er i sin rene form faremærket:
Fare: Kan være livsfarligt, hvis det indtages og kommer i luftvejene.
Kan forårsage allergisk hudreaktion. Forårsager hudirritation. Forårsager alvorlig øjenirritation. Meget giftig med langvarige virkninger for vandlevende organismer. Brandfarlig væske og damp.
Eucalyptusolie – den rensende olie
Mange kender eucalyptus som den friske duft eller smag, som kendetegner visse rengøringsmidler, shampoo eller tyggegummi, men denne eksotiske træsort har langt mere at byde på.
Træets blade indeholder nemlig en af de essentielle olier, som er blevet mest populære indenfor hudpleje og aromaterapi de senere år.
Eucalyptustræet
Eucalyptus stammer næsten udelukkende fra Australien og Tasmanien, selvom de nu kan findes over det meste af verden. Hovedårsagen til spredningen er at man bruger den til malariabekæmpelse, da de kan optage så meget vand, at malariasumpene tørrer ud. Der findes over 500 forskellige arter.
Eucalyptusolien udvindes fra træernes blade ved hjælp at vanddampdestillering. når de er i en delvist tørret tilstand, og metoden der bruges til dette er vanddampdestillering.
Eucalyptusoliens egenskaber gør, at den i høj grad bliver brugt indenfor kosmetiske og medicinske formål, hvor der dog er flere af dem, som ikke er helt videnskabelige bevist. Man kan dog ikke komme udenom den friskhed og behagelige duft, som eucalyptusolien kan give til mange forskellige produkter for rene aromatiske formål.
Medicinske egenskaber fra eucalyptusolie
Ved indvortes brug optages eucalyptusolien delvis gennem lungerne og udfolder dermed sin befriende virkning som slimløsnende og antiseptisk middel ved betændelser i de øvre luftveje.
Ved inhalation opløses den æteriske olie og de deri indeholdte medicinsk aktive stoffer, som gennem luftvejene og slimhinderne kommer ind i organismen. Virkningen er velgørende og kan mærkes med det samme: Næse, luftrør og bronkier føles befriede, slimophobninger opløses og dermed lindres også hoste.
Også udvortes ved gigtlidelser har eucalyptus vist sit værd. Det optages gennem huden og har dermed en meget lokal, helbredende virkning.
Grunden til at eucalyptusolien er velegnet til bekæmpelse af luftsvejssygdomme er på grund af, at den indeholder stoffet ecalyptol, som menes at kunne nedbryde slim, hvilket er den egenskab, som man leder efter, når det kommer til denne type sygdomme. Der er lignende egenskaber, som der forbindes med eucalyptusolien, som dog ikke er fuldt ud videnskabeligt bevist.
Olien har blandt andet en lindrende effekt på symptomer på almindelig forkølelse, og det findes i mange hostetabletter. Oliens damp kan anvendes til behandling og lindring af bronkitis, hvis den inhaleres. Eukalyptus fås både som olie og som te, men eukalyptustræets blomster kan også indtages for samme effekt som olien, hvis det anvendes mod forkølelses- og influenza symptomer. At indtage blomsterne er den mest naturlige måde at indtage eukalyptus på, fordi det indeholder ingen kunstige stoffer.
I dag er oliens virkning måske mest kendt for sine egenskaber til at lindre hoste og forkølelse, hvilket har gjort den til et effektivt middel mod åndedrætsproblemer, da den hjælper mod problemer i næsepassagen. Indtager man eukalyptusolien, optages det delvist gennem lungerne, og har dermed en slimløsnende og antiseptisk virkning, som hjælper ved betændelser i de øvre luftveje.
Oliens dampe kan også inhaleres, hvilket har vist at have en øjeblikkelig virkning. Ved inhalering opløses den æteriske olie og de aktive stoffer. Disse kommer gennem luftvejene og slimhinderne ind i organismen, hvor virkningen kan mærkes med det sammen. Dampene skaber frie luftveje og slimophobninger opløses, hvilket lindrer hoste.
Herudover har eukalyptusolie også analgetiske egenskaber, hvilket vil sige at det lindre smerter. Eukalyptus kan optages gennem huden, og har dermed en lokal og helbredende virkning, som blandt andet har vist sig at være nyttigt ved gigtlidelser. Olien virker varmende og lindrer derfor ved reumatisme, stivhed, muskelsmerter og nervesmerter.
Indenfor tandplejen bruges eucalyptusolie i en udbredt grad, da den friske smag passer perfekt til tandpasta, tandtråd og mundskyld, og hjælper til at munden bliver efterladt ren og frisk efter en behandling med disse produkter. Olien anvendes også i de opløsningsstoffer, som man kender fra rodfyldninger og lignende dentale operationer.
Mundskyllemiddel
Brug eukalyptusbladende til at lave en mundskyl, som effektivt lindrer stoppet næse og forkølelse. For at lave din egen mundskyl skal du bruge 30 gr blade og 250 ml vand. Bring koppen med vand og blade i kog. Lad blandingen køle af, og tag så en mundfuld og gurgl i 20 minutter. Dette kan gøres både morgen og aften.
Inhalator
Eukalyptus’ kraftige lugt renser åndedragsmekanismen. En effektiv måde at rense luftveje på er derfor ved at lave en eukalyptus inhalator i form af et dampbad for at opnå øjeblikke virkning. Kom bladene i kogende vand, og lad dem opløse indtil vandet bliver mellembrunt. Tag et håndklæde over hovedet, og hold hovedet over beholderen med blandingen, så du kan indånde dampene. Dampene afhjælper især tør og genstridig hoste.
Eukalyptus-bad
Et bad i eukalyptus kan hjælpe med at fjerne slim fra luftvejene, fordi porerne absorberer dampen og hjælper kroppen med at udvise slim. Kom en blanding bestående af 4 kopper kogende vand og 100 gr eukalyptusblade i badevandet. Tag et bad på 30 min, og vask derefter kroppen i rent vand.
Eucalyptus som middel mod insekter
Eucalyptusolie er en populær ingrediens i insektmidler verden over, da eucalyptusolien har insektdicide egenskaber, som sørger for at insekterne holder sig langtvæk. Og sammenlignet med andre lignende insektmidler, må det siges at eucalyptusolien lugter en del bedre.
Du kan bruge eucalyptusolien i en bærerolie, f.eks. jojoba eller mandelolie og derved bruge den direkte på huden.

Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.